Відбувся перший семінар з навчального курсу кризової терапії «Психологічна допомога у кризі за допомогою методів інтегративної арт-терапії»

З метою навчання та підготовки практичних психологів до роботи в напрямку супроводу осіб в стресових та кризових обставинах життя спричинених наслідками війни на базі ЗДО № 73 (Давидченко В.М.). відбувся перший захід з курсу теоретико-методологічних семінарів з кризової терапії «Психологічна допомога у кризі за допомогою методів інтегративної арт-терапії».

В ході роботи учасники опрацювали інформацію щодо впливу психотравмуючих ситуацій спричинених наслідками війни, та факторів, що впливають на тяжкість їх перебігу, а також говорили про внутрішні ресурси психологів та можливості контейнування емоцій.

У практичній частині заходу практичні психологи, за бажанням, долучились до групи саморегуляції та відновлення, в рамках якої відбувся майстер-клас "Писанка відродження", адже розпис писанок – це про початок нового, про народження життя!

Загалом, до участі долучились 34 фахівця.

Ведуча курсу – Наталія ЦУМАРЄВА, практичний психолог, арт - терапевт, супервізор, старший викладач кафедри педагогіки та психології ПВНЗ «Університет сучасних знань», кандидат психологічних наук.

Ведуча майстер-класу - Світлана СТОРОЖЕНКО, відмінниця освіти України, керівник народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва “Писанка” комунального позашкільного навчального закладу “Кіровоградський обласний центр дитячої та творчості».

Координатор: Марина СОСНОВСЬКА, консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Кропивницької міської ради».

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.